Sylvia Huisman

Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht u een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

Barbecue

BARBECUE

Vaak leggen we vlees op de barbecue dat snel klaar is. Hamburgers, voorgegaarde kip, worsten, spiesjes of koteletten zijn vlak boven hete kolen in een mum van tijd klaar. Maar barbecueën kan ook 'slow', bijvoorbeeld met grotere stukken vlees die op lagere temperatuur langzaam garen. De Keurslager maakt van elke barbecue een succes.

Extra lekkers voor op de barbecue

Naast ons standaard barbecueassortiment vindt u bij ons een keur aan andere, heerlijke producten voor op de barbecue:

Speciale producten: Vegetarisch:
  • Gambaspiezen
  • Groenteschijf 
  • Zalmspiezen
  • Cheeseburger 
  • Verse fruitsalade
  • Groentespies
  • Verschillende rauwkostsalades
  • Kartoffelsalade

 

Barbecue
Barbecue

Meer van vlees

Barbecue is meer dan vlees. Bij een complete barbecue mogen salades, sauzen, rauwkost en stokbrood niet ontbreken. Kant en klaar kopen is natuurlijk wel zo makkelijk en bij ons zijn de salades altijd vers!

Grote groepen
Heeft u iets te vieren? Wilt u graag een barbecue organiseren? Dan is het wel zo prettig dat alles goed geregeld is en u niet de hele avond met de barbecue bezig bent. Wij verzorgen ook een compleet barbecuefeest voor grote groepen, zoals verenigingen, bedrijven en grote partijen. Van eenvoudig tot exclusief. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. 

Barbecue tips

Wilt u net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken.

We hebben de volgende tips voor u:

1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.

2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.

3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.

4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.

5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.

6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.

7. Dep gemarineerd vlees – voordat u het roostert – goed droog met keukenpapier.

8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.

9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.

10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.

11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.

12. Gebruikt u een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.

13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.

14. Werkt u met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.

15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

Sylvia Huisman

Groensvoorde 6
2742DJ Waddinxveen
0182612937

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten